POSIFITTER  
Aandacht voor lichaam & geest

MIJN AANPAK 1-2-3 AAN DE SLAG!

Kennismaken met elkaar


Zo, de eerste stap is gezet. Jij hebt via mail, app of telefoon contact met mij gezocht en we hebben binnen de geldende richtlijnen vanuit het RIVM een afspraak gemaakt. Uiteraard vindt deze afspraak, en onze verdere contacten, in absolute vertrouwelijkheid plaats. Ook als jij het contact of de samenwerking met POSIFITTER aangaat wanneer dit door derden (bv een werkgever) is verzorgd en/of wordt betaald blijven de gesprekken die wij hebben tussen ons. 

Deze eerste afspraak is uiteraard gratis en vrijblijvend. Om elkaar te leren kennen en beide vast te stellen dat er tussen ons een klik is. Het is noodzakelijk dat onze beoogde verbintenis goed en vertrouwd voelt. 

Tijdens deze afspraak bespreken/bekijken we globaal jouw hulpvraag of -vragen en de mogelijkheden van coach- welzijn- balans en/of fysieke trainingsthema's. We zullen onze verwachtingen aan elkaar uitspreken en inschatten hoe we daarin samen met de juiste aandacht verder kunnen. 

Gewoonlijk duurt het zo'n 30 tot 45 minuten om tot een eerste conclusie te komen. Duurt ons gesprek langer dan is dat uiteraard geen enkel probleem. We investeren beide in het doel van de afspraak, onze (mogelijke) samenwerking en met de tijd die nodig is! Binnen de gestelde richtlijnen vanuit het RIVM, kan het gesprek tijdens een kopje koffie of -thee bij jou thuis plaatsvinden, (gedeeltelijk) buiten tijdens een wandeling, op het werk of op één van onze locaties in jouw buurt. Geheel naar wens, afhankelijk wat bij jou en de vraag past, bepalen we dat binnen de mogelijkheden samen.

Vervolgafspraak

Na onze kennismakingsafspraak, en uitgaande van een positieve samenwerkingsmatch van beide kanten, komen wij tot een indicatie van jouw persoonlijke plan. Hierbij kijkend naar de kernvraag op het gebied van lifestyle coaching, welzijn, personal training, balans of een combinatie hiervan. Maar ook de eventueel achterliggende (hulp)vragen, waarop alle mogelijkheden vanuit de disciplines als speerpunten kunnen worden toegespitst, zullen worden meegenomen. 

Dit indicatieplan geeft tijdens een vervolgafspraak (verdere persoonlijke intake) de verdere leidraad in welke gerichte werkwijze het beste bij jou past.

Vervolgens zullen wij samen toewerken naar een vertrouwd, haalbaar en realistisch concreet plan. Ook een gezamenlijke inschatting van het aantal afspraken/sessies/trainingen en in welke frequentie zal worden opgenomen. Ons belang hierin is dat jij weet dat er echt naar jou geluisterd is en dat het plan van aanpak ook een gezamenlijk gemaakt uniek plan is. En dat klopt, want elke persoon en zijn omgeving is uniek, de hulp- en achterliggende vragen zijn van jou uniek en jij verdient zodoende ook gegarandeerd een uniek en specifiek op jou afgestemd traject van aandacht en aanpak. 

Samen concreet aan de slag


Staan we beide achter het trajectplan, dan kan deze worden uitgezet. Een mooi, memorabel moment waarin we samen positief en resultaatgericht aan de slag gaan om het gestelde doel(de doelen) te bereiken. We gaan ervoor! Maar het draait om jou en ik zal je daarin begeleiden, steunen en motiveren waar mogelijk. Ook zal ik je (vorderingen) monitoren en bijsturen. 

Gezamenlijk blijven wij het plan van aanpak aan de hand van de voortgang kritisch bekijken en verdere/andere mogelijkheden zeker uitproberen. Dus waar nodig passen we gaandeweg aan om met de hoogste slagingskans de juiste weg met plezier te blijven volgen. 


"Het vertrouwen in het samen doen!"