POSIFITTER  
Aandacht voor lichaam & geest

MIJN VERHAAL

...hierbij deel ik de rest van mijn verhaal. Een verhaal met een behoorlijke lengte:-) Maar aan jouzelf uiteraard de keuze, hoeveel je van mij wilt weten, om door te lezen...Jij hebt de regie!

Met mijn kennis vanuit de opleidingen coaching & training help ik mensen (ongeacht leeftijd, geslacht en hulpvraag) met oprecht, persoonlijke aandacht graag te ontdekken wat voor hem/haar echt belangrijk is in het leven. Waar sta je nu qua lichaam & geest, waar wil je naar toe, wat is realistisch en haalbaar voor jou als unieke persoon? En welke stap(pen) kan jij daarbij zetten? Een wirwar van vragen maar wellicht is het antwoord toch overzichtelijker dan het vaak lijkt! 

Laten MEEKIJKEN, HULP vragen/aanvaarden, oprechte AANDACHT...dat heeft mij uiteindelijk GEHOLPEN!

Als ervaringsdeskundige ga ik zeker niet ontkennen dat het, afhankelijk van de hulpvraag, hard werken is. En dat het in sommige gevallen zelfs uitzichtloos kan lijken. Op dat punt wint vaak het stoppen/falen van het doorzetten. Logisch want het onbekende geeft angst! Ik ken de vele valkuilen maar ken ook de mentale- en fysieke "tools" om deze om te buigen in praktische, nieuwe inzichten en stimulerende acties. Stimuleren en motiveren om door te zetten naar een duurzame levensstijl! Ook voor mij volgde, nadat ik hulp durfde te vragen en te aanvaarden, een intensieve weg. Ik zag in dat het mij niet alleen lukte, dat had ik al te vaak geprobeerd. Liet het nu maar "gebeuren" en vond het eigenlijk wel een fijn moment. Ik hoefde het niet meer alleen te doen. Ik had de juiste coach, kon met die steun mijn doel(en) bereiken en vervolgens vasthouden! Dat heeft ook mij vanaf mijn eerste dag/stap in vertrouwen doen motiveren, doorzetten en groeien tot waar ik nu sta. 


De herkenning van "verandering" bij de persoonlijke aandacht vanuit welzijn, coachen & trainen is wat mij persoonlijk het meeste raakt. Het mooie moment dat bij iemand de "puzzel" na een aantal sessies al een duidelijker beeld vormt. Het besef dat hij of zij het stapje voor stapje met plezier echt zelf kan. Dat is de kracht van de gezamenlijke oprechte aandacht in het veranderproces!

Ik ben getrouwd en ben vader van een zoon en dochter. Ik voel mij er goed bij te leven volgens een juiste balans qua beweging en voeding. Gezond en lekker, niet te strak of buitensporig maar bewust gecontroleerd. 

Regelmatig bezoek ik als het (weer) kan een concert of theater en verlies mij graag in een goede serie of een interessant boek. Ik plan geregeld een fijne sauna dag, houd van gezelligheid met mijn gezin en vrienden en vind het heerlijk om de natuur in te trekken voor een wandeling met mijn hond. 

Sporten doe ik bij mogelijkheid het liefst 5 keer per week in een mix van hardlopen, fietsen (racefiets, spinning, mountainbiken), fitness, yoga en zwemmen. Ik vind het fijn doelen te stellen en daar middels een schema naar toe te werken. Maandelijks plan ik daarom als het (weer) kan één of meerdere wedstrijden op het gebied van hardlopen en jaarlijks vaak enkele meer uitgebreide evenementen (triathlon, duathlon, strandraces, adventure races). Ik zie het als een mooie gelegenheid om i.c.m. mijn sportiviteit goede doelen te kunnen steunen middels sponsoring. Vandaar dat ik mij jaarlijks inzet, en in beweging kom, tijdens diverse (hardloop)evenementen van o.a.  KiKa en MS. 

Dit klinkt allemaal goed. Maar zo was het een paar jaar terug dus niet...

Ik ben van nature een positief en opgewekt persoon. Ik heb ADHD en zie o.a. de kenmerken als "energiek, creativiteit en enthousiasme" juist als speciaal en als pluspunten. Ik ben altijd succesvol geweest in de sales binnen de hectische branche van reclame met de nodige stress en deadlines. Ik had mooie banen en carrièreperspectieven. Het ging mij goed en ik had alle controle over mijn leven. En ook voor de buitenwereld, werk en privé, leek alles altijd goed te gaan. Daar zorgde ik wel voor. Bij tegenslag was steevast mijn credo: "het komt altijd goed"... 


Weten dat het zo NIET LANGER GAAT, maar WEGSTOPPEN is zoveel EENVOUDIGER dan ACTIE!

Eigenlijk wist ik al een hele lange tijd dat ik niet gezond bezig was. Ik was bijna 20 kg te zwaar, jojode jaar in jaar uit met mijn gewicht in lijn met kortstondig (te) fanatiek sporten en daarna weer niet. Ik rookte veel en sliep effectief wellicht 3 tot 5 uur per nacht. Ook werkte ik mij een slag in de rondte, daar voelde ik mij toch goed bij? Ik was te perfectionistisch om zaken uit handen te geven, kon de controle niet loslaten. In mijn vrije tijd, 's-avonds, bij een dagje vrij en in het weekend, kon ik niet ontspannen. Mijn hoofd bleef bezig met werk (zakelijk en privé) en ik had vele briefjes (in mijn binnenzak, in de auto, naast mijn bed) om mijn gedachten continue op te schrijven. Want stel je voor dat ik "iets" vergeet! 

Totdat de waarheid zich liet zien. Het moment dat mijn lichaam & geest in totale disbalans was. Ik had te lang, te ver en te hoog "gevlogen" zonder toevoeging van brandstof. De val was confronterend en hard! 

Door mijn acteervermogen en achter mijn masker kon niemand zien dat ik over een lange periode genomen langzaamaan uitgeblust was geraakt. Ik maakte ook mezelf wijs dat ik juist krachtig was en mij niets zou overkomen. Ik kwam er helaas achter dat de waarheid zich niet door mij liet wegstoppen. Er kwam niets meer uit mijn handen, ik kon niet meer ontspannen, niet meer slapen en was in een negatieve, vicieuze cirkel terecht gekomen. Mijn energieniveau was op het nulpunt beland en ik kreeg het "label" burn-out opgeplakt. Maar falen paste niet in mijn woordenboek, wat moest men wel niet van mij denken, en het verbaasde men zelfs dat mij dat was overkomen : "Jij bent zo sterk dus als jou dat overkomt kan het mij ook overkomen", werd gezegd. Er was altijd een lichtpuntje, mijn positieve instelling, doorzettingsvermogen en acteertalent...ook naar mezelf. Dus na een aantal sessies met de burn-out coach, de nodige rust, aangepaste eet- rook- beweeg gewoonten en een aantal kilo's lichter kon ik na 3 maanden weer aan de slag in mijn drukke baan. Ik had geleerd en zou het niet meer laten gebeuren. Ik zou weer gaan vliegen, maar rustig aan!

De BELONING van een BLIJVEND GEZOND leven door daar ZELF continue voor te BLIJVEN WERKEN!

Tot ik na een jaar in een nog dieper dal was beland. Waarschijnlijk was het gewoonweg nog steeds de burn-out die zichzelf een jaar had kunnen voeden en groeien. Het werd de start van mijn zwaarste project ooit. Een periode van ups & downs, negativiteit, positiviteit, lachen en huilen. Ik wist dat ik niet "gewoon" hard aan mezelf moest werken maar keihard, ondanks dat dat mij juist zo ziek had gemaakt. Hoe tegenstrijdig! 

Wat volgde was het besef om mezelf kwetsbaar op te stellen, hulp en oprecht persoonlijke aandacht te aanvaarden in een mix van intensieve coaching/therapie, rust, gezond eten, sporten/bewegen, veel lezen, gedragsverandering, oefenen, vallen en opstaan. Beter worden, dat was mijn doel en nu echt en...vooral duurzaam! 


Midden in deze fase zag ik vanuit mijn inspanningen de stapjes omhoog ontstaan. Mijn zelfverzekerdheid groeide en ik merkte dat het langzaamaan ging werken. Ik had geloof en zag de toekomst steeds positiever tegemoet. Ik vroeg mezelf omtrent mijn carrière herhaaldelijk af; "was dit het nou, was dit het waard, ligt in dit werk (deze manier van leven) nog steeds mijn toekomst, is dit wat ik echt graag doe en blijf ik dan gezond?" Ik heb toen vol spanning mijn eerste stap gezet en in gedachte het roer omgegooid. En nam mijzelf voor: "Ik kom hier hersteld en nog beter uit, en dan wil ik anderen motiveren en net als ik laten ervaren dat met oprecht persoonlijke aandacht veranderen echt mogelijk is". Dat je vaak sterker bent dan jezelf denkt en niets je ervan kan/mag weerhouden om te doen wat je wilt door met de juiste steun dat veranderproces aan te gaan voor de beste versie van jezelf! 

Ik ben gaan studeren voor Lifestyle Coach, Personal Trainer en (huidig) Yoga & Mindful instructeur. En aansluitend aan het positief afronden van de erkend gediplomeerde coachopleiding op Europees niveau, heb ik mijn eigen praktijk POSIFITTER opgericht. 

Vanuit mijn management-leidinggevende functies en mijn huidige welzijnswerk heb ik ruime ervaring met coachen, samenwerken en motiveren. Ben ik een echt mensen-mens. En vanuit mijn hersteltraject heb ik ook de nodige sportieve activiteiten en het eten van gezonde voeding aangeleerd. Kortom, bij mijn coaching & trainingen baseer ik mij dus niet uitsluitend op mijn theoretische kennis, maar weet ik vanuit mijn werkervaring en als ervaringsdeskundige wat er bij een coach- welzijnstraject allemaal naar boven kan komen. En hoe goed het voelt om duurzaam de regie over je eigen lichaam, geest en leven te kunnen nemen!

"Wacht niet af, neem zelf de regie!"